twitter-logo-silhouette youtube instagram
Vorige

Profilering van de RB

In 2018 hebben we een stevige stap vooruitgezet in de profilering van uw beroep. Wat maakt het beroep van de RB zo interessant en waarom moet een ondernemer juist naar een RB wanneer hij fiscaal advies nodig heeft? En hoe maken we het beroep aantrekkelijk voor fiscale studenten? Het mkb is vaak immers niet het eerste waar ze aan denken als ze studeren. Een mooie taak voor het RB om hier een volgende stap in te maken.

Campagne mkb

In het najaar is de campagne richting mkb-ondernemers gestart. Het doel van deze campagne is om de naamsbekendheid van u als RB binnen het mkb te vergroten. We doen dit met behulp van de campagne ‘Beste ondernemer’. We zijn gestart met verhalen uit drie grote mkb-branches: bouw, zakelijke dienstverlening en horeca. Drie ondernemers vertellen met passie over hun eigen onderneming. Over hun uitdagingen en ambities maar ook over de fiscale vragen die voor hen spelen. Alle verhalen bevatten elementen die herkenbaar zijn voor andere ondernemers. “Hoe heb jij dat eigenlijk geregeld?” Vanuit de campagne komen de ondernemers op de website rbvoorondernemers.nl, waar meer informatie te vinden is. Via de ‘Vind een RB’-module kunnen zij vervolgens een RB bij hen in de buurt vinden.

Via Social Media werden ondernemers gericht benaderd met de ondernemersverhalen en ondernemersvraagstukken. We hebben hiervoor LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube ingezet. De campagne werd tevens ondersteund via GoogleAds, zodat ondernemers ook langs deze weg naar de campagnewebsite werden geleid. In december was er een commercial te horen op Radio 1 en 2.

De campagne wordt in 2019 zeker voortgezet, hiervoor worden nieuwe ondernemersverhalen gemaakt.

Campagne RB Worden

We worden steeds zichtbaarder voor de fiscale hbo- en wo-studenten. Niet alleen zijn we actief op social media, we ontmoeten ze vaak op banenmarkten en carrièredagen. Daarnaast gaan we steeds vaker met studenten in gesprek over hoe zij de rol van het RB en onze kantoren zien.

Ook voor de studenten hebben we diverse verhalen over ondernemers en jonge RB-leden gemaakt. We laten zien hoe leuk werken in het mkb is en dagen studenten uit mee te denken over fiscale dilemma's. Op de website rbvoorstudenten.nl zijn diverse verhalen te lezen. Deze verhalen worden in de loop van 2019 verder uitgebreid. Via onze social media-kanalen worden deze leuke casussen vervolgens gedeeld.

Naast een digitaal platform hebben we begin 2018 ook ons eerste RB Worden magazine uitgebracht. Voor studenten een mooi kijkje in de keuken van de fiscale praktijk in het mkb. Inspirerende verhalen, leuke feitjes, goede informatie over de mogelijkheden om RB te worden komen in dit jaarlijkse magazine uitgebreid aan bod.

Tax-jobs.nl

In november heeft het RB Tax-jobs.nl gelanceerd. Dé online vacaturebank waar werkgevers en jong fiscaal talent elkaar kunnen vinden. Met de introductie van dit platform wordt het voor studenten makkelijker om die ene droombaan of stageplek te vinden als belastingadviseur voor het mkb. Belastingadvieskantoren die verbonden zijn aan het RB vinden op deze plek aanstormend jong talent, een must voor menig kantoor. Tax-jobs.nl is nadrukkelijk een vacaturesite voor de fiscale hbo- en wo-student en de beginnende belastingadviseur. Hij of zij vindt hier een stage, bijbaan, afstudeeropdracht of startersfunctie. Het is mogelijk om te zoeken in het aanbod, direct te solliciteren, een profiel aan te maken om vindbaar te zijn voor werkgevers of een job alert in te stellen. Belastingadviseurs die willen doorstromen naar een volgende baan in de fiscaliteit kunnen (nog) geen gebruikmaken van de site. We richten ons echt op de startersmarkt.