Vorige

RB Opleidingen

Het jaar 2018 stond in het teken van de ontwikkeling en lancering van de opleidingen RB Academy, RB College en het (tijdelijke) RB-doorstroomprogramma. In september 2018 hebben 176 studenten een nieuwe stap gezet richting een carrière als allround belastingadviseur; de meeste studenten met het doel om uiteindelijk RB te worden en daarmee de titel te mogen voeren.

RB Academy

De RB Academy is de enige fiscale beroepsopleiding voor het mkb, waarin de vertaalslag wordt gemaakt van de collegebanken naar de praktijk. De opleiding is bedoeld voor de young professionals met een hbo- of wo-opleiding fiscaal recht of fiscale economie. Allen beschikkend over een stevig fiscaal theoretisch fundament, maar nog op zoek naar de benodigde soft-skills die men nodig heeft in de fiscale mkb-adviespraktijk. Hoe voer je het gesprek met een klant? Hoe schrijf je een klantgerichte adviesbrief in plaats van een fiscaaltechnische beschouwing? In de RB Academy wordt theoretische kennis uitgebreid met praktijkgerichte verdieping en vaardigheden om klanten zelfstandig te adviseren. Na succesvolle afronding van de RB Academy is inschrijving als RB-lid mogelijk en mag de RB-titel worden gevoerd.

Tot nu toe bevalt de opleiding goed, vooral de docenten zijn top! Student RB Academy

RB College

RB College is de twee- of driejarige fiscale opleiding op hbo-niveau die je voorbereid op het beroep van belastingadviseur. Tijdens de opleiding komen zowel juridische kennis als fiscale vakken aan bod. Studenten leren hier de wet- en regelgeving te interpreteren en toe te passen in de fiscale mkb-praktijk. Zij kunnen vervolgens zelfstandig fiscale vraagstukken behandelen en advieskansen signaleren. RB College is de opstap voor instroom in de beroepsopleiding RB Academy.

Via een uitgebreide en moderne online leeromgeving kunnen de studenten de theorie tot zich nemen, om tijdens de fysieke colleges actief met elkaar en de docent aan de slag te gaan met cases en knelpunten uit de praktijk.

Pittig, maar zeker nuttig. De online opdrachten zijn prettig om de stof mee voor te bereiden. Je krijgt ook direct feedback, zodat je precies weet wat je goed en fout doet. Student RB College

RB-doorstroomprogramma

RBc-leden hadden vanaf september 2018 de mogelijkheid om via het RB-doorstroomprogramma in drie jaar tijd ingeschreven te worden in het RB-register. De belangstelling om via dit exclusieve (en tijdelijke) opleidingsprogramma door te studeren was groot. Dit kwam onder andere duidelijk naar voren door de volle groepen die op vijf locaties in het land van start zijn gegaan. Ook voor de start van de opleiding in het voorjaar van 2019 bestond in 2018 al grote belangstelling.

Opleidingen Register Belastingadviseur en Register Belastingconsulent

De opleidingen Register Belastingadviseur en Register Belastingconsulent worden verder afgebouwd. De huidige studenten worden uiteraard nog ruimschoots in de gelegenheid gesteld om hun opleiding af te maken. Na succesvolle afronding kunnen zij zich inschrijven in het RB-register respectievelijk het RBc-register. Van deze opleidingen zijn in 2018 nog een mooi aantal studenten geslaagd.